En båttur i Grekland - Pelles ord


Kommentera här
 
 
  
 
 
Måndag 30/5 -16
Dagens citat ”Varför ser Du ut sådär”?) Lovisah till Pär.

Lovisah arbetar halvdag. Det gick fint för henne med Bodybalance och vattengympan. Speciellt nu när IT-Pelle fixat högtalarn. (Tre års utbildning på Berzan gav resultat och kunskap för livet. StorTeddy var lärare på Berzan)

Jag är imponerad av hur L fixar detta arbete som sportare. Hon är Grym!!
När L arbetade igår så tillbringade Jag tiden med en latte och en löp/gångrunda uppe i bergen. I samma berg gick Jag med min kompis för snart två år sedan. Då vart vi jagade av hundar. Igår vände Jag när Jag hörde dem.

 

Jag mötte mitt Hjärta och Bästa hälft på en restaurang, Blue&White, nära kajen där båten skulle gå ifrån. Satt och väntade 40min innan L kom. Hann bli smått irriterad och osams med ”kyparen” som borde gå en kurs i engelska och framförallt i allmänt vett och etikett.

Det är han som förlorar påt i längden.

Lovisah kom och Vi käkade maten. Irritationen försvann. 30min senare är det då dags för avfärd på vår tretimmars båtutflykt. (Som Vi fick gratis). En fotografsnubbe tog två bilder på oss, se nedan.

Båten var full och vi tuffade iväg ut mot ön här utanför, som man inte får gå iland på. Det bor bara 65 getter där. (Källa: Lovisah Monell). Första stoppet blev snorkling. Jag hoppade från högsta punkten på båten, ned i det blåa Medelhavet. Vi simmade in till ön, gick upp på stranden, kostade på oss en rejäl puss och simmade ut till båten igen. Då har Vi varit på ön som man annars inte får gå iland på.

Båten, och Vi, åkte vidare ut på djupare vatten. Där dök Vi med cyklop på ett tyskt fartyg från andra världskriget. DESSUTOM hittade L en nyckelpiga som simmade omkring där ute på havet. Hon räddade den upp i säkert förvar på båten. Jag tror inte att det är så många nyckelpigor som är ute och simmar.

Vidare blev Vi bjudna på äpple med kanel, vin och annan dricka för de som ville. Jag tog två små glas vin.

Senare kommer killen som dykt runt båten upp med massa konstiga djur och växter. Han hade en liten lektion för oss. Riktigt intressant. Sjögurka, bläckfisk och sjöodjur mm. Visste ni att engelska ordet för bläckfisk – octapus, är grekiskt?! Där octa betyder åtta och pus armar.

Bläckfisken har en hjärna i varje arm hahahahah..

 

Vi åkte hem och var VÄLDIGT nöjda. Kul att L äntligen fick bada med.

Jag gav henne världens längsta massage, helkropp. När Hon tillslut vaknar så var Hon ”omtumlad”.

Vi hade en riktigt bra siesta. Senare på kvällen gick Vi ut och åt supermiddag. Tzatziki, brödet, olivoljan, Moussaka, biff och allt det andra förståsch.

L hade sagt till personalen att det skulle vara en romantisk middag. Så dom hade gjort jättefint för oss med blommor på bordet och bästa platsen.
Mätta (1,83 & 1,68), belåtna och nöjda med middagen gick Vi till en bar och drack….. färskpressad jos.

 

Hemma i sängen konstaterade Vi att Vi hade haft en riktigt bra dag. Snudd på perfekt. Det är väl så som Lovisah sa när Vi satte oss på båten.

”Som det mesta Vi gör” - Perfekt.

/Pär i Kärra


(Copyright)