Singapore baby!


Kommentera här
Hej!
 
Det är fredagen den 30 november 2018. Med andra ord är det alltså 1 december imorgon, så knasigt! Klockan är 15.40 och jag sitter på ett flygplan mellan Singapore och Bali. Vi har haft några toppenupplevelser här i Singapore som jag tänkte berätta om!
 
27e flög jag och Linnea ut ur Vietnam eftersom de var den sista dagen på vårt visum. Kvällen innan hade vi försökt se lite av huvudstaden men vi fastnade på ett kafé med varsin milkshake och Wahlgrens Värld. Absolut inte fy skam de heller.
 
Väl i Singapore då!
Jag hade gjort min vanliga lilla research men visste ändå inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Taxituren från flygplatsen till centrum sa allt! Vilket land! Så rent och snyggt. Huvudspråket är engelska och nu med facit i hand vet jag att lokalbefolkningen är väldigt trevliga och tilltalar en alltid med "miss". Landets regering har tillskillnad från resten av Asien lyckats väldigt bra och tackvare att människorna betalar ungefär samma skatt som i Sverige har alla barnen nästan gratis skolgång. De får barnbidrag, lägenhetslån och i detta land finns det som i Sverige skyldigheter och rättigheter. Det är det första landet hitills under resans gång som jag sett byggarbetare använda hjälmar och riktiga ställningar, där det sitter skyltar med "safety first" och "mission zero accidents" och på vägarna "don't drink and drive".
Landet blandas av extrema höghus och NewYork-känsla med superfina parker och regnskog. Jag fattar seriöst inte varför man ska åka till Florida och hänga med Trump när man kan åka till Singapore. Enligt statistiken sker i princip inga brott här och vi har knappt sett några uteliggare.
Enda nackdelen jag har förstått är att landet är dyrt! Jättedyrt om man jämför med de andra länderna vi besökt. Min lunch bestående av falafel, ett bröd och en cola landade på runt 150 svenska kronor.
Det fanns en annan dålig sak med Singapore också, vårt hostel! Det är det boendet vi hitills betalat mest för men det absolut äckligaste, jag ska berätta mer så småningom.
Landets huvudyrken är inom it, bank och ingenjör och det kryllande av bankmän på gatorna, för det mesta stiliga unga män som kommer från alla världens hörn för att jobba några år på ett kontor. Vita skjortor och kostymbyxor har vi sett gott om.
 
Tillbaka till tisdageftermiddagen och vi hade ankommit till vårt hostel. Där blev det reunion med Julia och Emma igen. På kvällen var vi ute och åt och sen drack ett glas vin vid hamnen, väldigt mysigt.
 
Onsdag och vi överlevde första natten på de äckliga hostlet, "frukosten" bestod av två vita rostmackor, fast utan någon brödrost då. Det blir mycket sånt här, vitt bröd, baugetter och socker, kanske inte direkt det jag skulle föredra hemma. 
Ialla fall så hade jag, Emma och Julia en utflyktsdag framför oss och med kartan i högsta hugg gav vi oss iväg. Linnea hängde med en annan kompis hon träffade i Thailand!
Vårat första stopp var Botanic Garden, det var en park på över 74 hektar som sammanlagt kunde ta 6 timmar att gå igenom. Parken var i sin tur uppdelad i inriktningar med massor olika teman. Vi gick där i cirka två timmar.
Sen köpte vi biljetter på Hop on hop off bussen, älskar verkligen att åka sån buss, tycker lätt de är bästa sättet att uppleva en stad! Vi åkte runt i några timmar på den bussen, gick av vid China Town och åt lunch. En restaurang jag hade läst om hemifrån som bara serverade vegetarisk mat, dock var allting inspirerat av kött och hette ex "vegetarisk gris" "vegetariska bläckfiskringar." Därför kändes det ganska konstigt att äta maten som påminde om kött, varför skulle jag blivit vegetarian om jag ville äta kött?
Efter det for vi till Marina shoppingcetrum som är ett "se men inte röra" centrum för oss, men vi ögonshoppade lite när vi gick runt där i våra gympaskor bland alla högklackar! Jag köpte faktiskt en glass, den var både dyr och god.
Vi åkte hem en sväng och bytte om, med undantag för extrem trötthet, anfådd och utslag hade jag i princip mått bra hela dagen!
 
Runt 8 for vi till Gardens by the bay och såg på ljusshow. Det var trädliknande grejer med ljusslingor som gav en mäktig känsla som påminde om nyår och fyrverkerier. Efter ljusshowen skulle vi ta oss upp på Bar 55, en skybar som låg i en av de högsta skyskraporna. Vi åkte 57 våningar upp, alltså förstår ni hur högt upp det är!! Det gjorde inte jag när jag stod där och tittade på de småsmå symbolerna som var träden vi nyss hade tittat på. Där uppe fanns en infinity pool för gäster på hotellet och drinkarna kostade skjortan. Men vi tog varsin ändå, för känslans skull! Fake it til you make it.
 
29e och jag vaknade upp med utslag över hela kroppen, stora bölder som såg ut som stora vattenkoppor, från fötterna till ansiktet var de överallt och kliade sönder. Ni vet ju de redan, men jag är så trött på att min kropp inte vill samarbeta. Därför bet jag bara ihop och bestämde mig för att genomföra dagen, vi skulle ju till Universal Studios!
Jag hade verkligen sett fram emot detta och på grund av betten, taxistrul, en betald buss som inte kom och tjafs oss emellan började dagen dåligt. Vi lyckades dock vända de när vi kom fram och väl hade fått tag i biljetter, US var precis lika storslaget som jag hade hoppats!
Nöjesparken bestod av typ 6 världar med bla "Farfar away" med min favoritfigur Shrek, "Jurassic park", "New York", och "Transformers". Där var bergådalbanor, liveframträdande, mat och karaktärsmingel. Allt väldigt påkostat och imponerande. Vi var supernöjda med vårt besök när vi åkte därifrån runt 19, genomblöta av vårt sista flumride åk.
 
På kvällen mailade jag lite med sos internationell och med råd av dom valde jag att åka till doktorn igen. Och äntligen, ett fräscht och fint sjukhus med underbar personal som pratade fin engelska. Man konstaterade att jag är allergisk mot någonting, vilket jag måste ta reda på i Sverige och jag fick allergimedicin och salva mot all klåda.
 
Väl på det äckliga hostlet, som bestod av mögel och löss av alla dess slag (jag trodde först att betten var av de) hade Julia börjat kräkas pga den starka sprayen som ägaren sprayat sönder hela hostlet med. En arg Linnea såg till att vi fick byta rum en tredje gång i hopp om förbätting. Vad skulle han säga, lakana var skitiga och blodiga, den ena systern var på sjukhus och den andra låg och kräktes? Han gjorde allt för att be oss att inte skriva en dåliga recension eller säga någonting illa till någon. På natten var vi så nära att ta oss till flygplatsen och sova där men på grund av Julias tillstånd gick inte det så vi sov i långa kläder på våra sharonger. Emma hittade stora löss i sängen och vi bad att överleva natten.
 
Nästa dag/idag checkade vi ut och ägaren nästan bönföll oss att inte säga nått, det skulle förstöra allt för honom. Men han såg ju också på mig hur jag ser ut. Han frågade om jag kunde ta en dusch och skrubba bort allt och kom med våtdervetter och vitaminpulver i hopp om att jag skulle få bort det som nu såg ut som vattenkoppor på hela kroppen. Jag tror han insåg alvaret för han sprang runt och sprutade ner hela hostlet ännu mer med sin dödliga spray och erbjöd oss 3 gratis nätter nästa gång vi kom. Jag skulle inte åka tillbaka dit mot betalning, var så glad när vi väl kom till flygplatsen som seriöst är 20 gånger fräschare än vårt boende.
 
Så jaaa, haha så tillbringades sista kvällen i Singapore och jag skulle vilja citera Emma igår kväll när klockan var 2 på natten och vi hade panik "jag tycker så synd om oss".
Men nu sitter vi här på flyget till Bali i alla fall! Igår när jag frågade läkaren om han tyckte jag skulle åka hem sa han att jag inom en snar framtid måste "seattle down" och besöka en allergimottagning men att två veckor på Bali är ok om jag uppsöker läkare direkt om febern kommer. Därför kommer jag förmodligen (om jag nu får vara frisk en gång för alla) göra om mina reseplaner och åka hem med de andra precis innan jul. Inget bestämt men när jag ringde mamma igår höll jag på att ge upp, jag har inte varit frisk en enda dag på den här resan, det var inte riktigt så jag hade planerat. Men om man ska se det från den ljusa sidan har jag haft flera dagar utan feber, huvudverk och halsont, jag har ändå kunnat vara med de andra tjejerna och njutit! Nu vänder det, jag känner de på mig att när jag kommer till Bali blir de bra! Haha hoppet är det sista som överger en, och! Jag slipper kylan och mörkret vilket jag fortfarande njuter av precis varje dag.
 
Så, nästa uppdatering blir från Bali, vår slutdestination och om allt går som de ska ska vi vara här i tre veckor. 
Hade fint där hemma, kramis!
/L