Kick Down och en fridag med familjen igen


Kommentera här
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

Hej!

Tisdagkväll och det var dags för TUIs kick down, vår avslutningsfest. Vi blev lediga ganska tidigt från jobb och hade därför god tid på oss att göra oss i ordning. Jag slängde in alla mina hippekläder i bilen och åkte till Lupita, familjens hotell, för att få proffs hjälp. Och det fick jag ju verkligen, det är inte så dumt att ha en modesyrra. Så Julia fixade smink och outfit och Linnea och mamma hjälpte mig att fläta håret, haha tjejfix. Men jag blev fin, kände mig både snygg och bekväm. Jag och Roosa åkte tillsammans till Amalfi där vi mötte kompisarna och gick tillsammans till bussen som hämtade oss. Festen var på en beach någonstans mellan Playa och Cancun. Det var ett fint event och det kändes som att arrangörerna verkligen hade gått in för det, storbild med massor av bilder från säsongen, mat, öppen bar, danstävlingar. Men sen är det ju det där igen, jag är ju ingen partybrud, hur gärna jag än vill vara det. Jag försökte, och jag gick runt och pratade med folk. Men sen, så fort jag drack några drinkar så blev jag påmind om varför jag inte dricker alkohol, så då var det slut på det. Men ändå hade jag ganska kul, jag och min kompis Joel dansade salsa och i början var vi ganska dåliga men efter runt 30 minuter kom vi igång och det var så himla kul, kändes som jag kunde flyga! Pickupen kom och jag tror vi var hemma runt ett. Ett jättefint hejdå-event.

 

Idag då, onsdag. Jag vaknade av att Linnea stod i mitt rum, ”skulle inte vi ut och springa?” Hehe, jo, men vi hade väl inte bestämt någon tid? Sofia hade släppt in henne men hon orkade i vilket fall inte vänta på mig och sprang tillbaka till hotellet igen. Jag gick ner och satte mig vid datorn lite och efter ett tag knackade det på dörren, då stod mamma och pappa plötsligt där. Haha, så himla härlig känsla att de plötsligt spontant kommer och hälsar på i mitt hus, bra morgon! Jag följde med dom till hotellet och köpte ett dagspass, njöt av god frukost. Sen tillbringades dagen på stranden, och jag insåg att egentligen spelar det ju inte någon roll vad vi gör, huvudsaken är att vi får vara tillsammans.

 

På kvällen beslutade i oss i alla fall att gå på bio. Och det var en bioupplevelse utöver det vanliga. Inte för att det är jätteofta vi går på bio tillsammans hela familjen för det första. Men lixom, 143 pesos för fem personer. Det är ca 65 svenska kronor, för hela vår familj att gå på en bio, ungefär hälften mot en biobiljett i Sverige. Helt galet. För en ny film. Och den sen, Mitt stora feta grekiska bröllop två, vilken Feel Good film, som pappa beskrev den. Jag tror jag skrattade hela filmen rakt igenom, rolig från början till slut. Vi skratta så vi grät och hördes nog mest i hela salongen. Så lyckat.

 

Nu ligger jag i min säng och klockan är massa. Jag har börjat att lite smått packa nu och förbereder mig för fullt för nästa veckas äventyr, det är spännande. Imorgon ska familjen till Chichen Itza och jag ska ha frukostdejt med Sofia innan hon lämnar Mexico för Finland imorgon. Det blir en bra dag, precis som dom här varit.

 

Puss och kram

/Lovisa