Första veckan HT17


Kommentera här
Hej!
 
Lördag 10.11 på tåget mellan Stockholm och Linköping. De är lite småjobbig stämning, biljetterna hem var svindyra så Channa och jag puttrade ihop ett litet tag, men de går nog över snart! Sjukt att en student kan behöva betala 557:- för att få komma från Stockholm till Linköping, och sen ska vi därifrån till Kisa, och sen vidare till Horn. De blir ju för tusan jättemycket pengar för att komma hem över ett dygn, skam. Meeeeeen! De är väl tur att de går i alla fall. 
 
Nu har jag gått en vecka i skolan och det har minst sagt börjat bra. Det där uttrycken "man vet inte vad man har förens det är borta" har jag fått känna på och det var först när jag träffade alla mina klasskamrater i måndags och tisdags som jag verkligen förstått vad jag saknat dem, och skolan i stort. 
 
I måndags var vi ett insparksgäng i skolan och riggade för lite välkomnande av våra nya ettor. De har byggt om skolan över sommaren och det var konstigt att komma tillbaka och se förändringarna, men också kul såklart. 
Efter det åkte jag och gjorde ett reklamjobb, det är fortfarande hemligt vad det handlade om men det kommer att finnas på tv i höst och jag kan säga så mycket som att jag jobbade med en stor idol, det var coolt.
 
I tisdags började skolan på riktigt och vi hade först upprop, träffade lärarna och fick massa information. Sen lekte vi lekar och tog hand om våra ettor, visade de runt. På kvällen åkte jag till Balettakademin där de hade öppet hus och dansade.
 
Onsdagen och på schemat stod registrering och prov. På kvällen var vi på föreställning på Stadsteatern och såg "Lite lugn före stormen".
 
Torsdag och det var dags att få veta vår minimusikal! Enligt tradition ska musikaleleverna under den första veckan sätta upp en minimusikal på under 20 minuter. Så klockan 10.00 på torsdagen fick vi veta att vi skulle sätta upp Wicked och klockan 15.00 på fredagen visade vi upp föresrtällningen på 19 minuter, haha. Och det gick jättebra, jag är supernöjd med vad vi åstakom! 
Det är lite roligt att se ens utveckling också, förra året när vi gjorde detta tyckte jag såklart det var väldigt roligt men jag minnas att jag tyckte det var lite svårt och att jag hade konstant ont i huvudet av alla nya intryck. Den här gången kände jag mig inte osäker och inte har jag någon huvudverk heller! Hehe. 
 
På tosdagkvällen var vi i Vasaparken en sväng och firade Edith också, som fyllde år igår - grattis goding!!
Även min bättre hälft hade ju sin födelsedag igår, jag är snart hemma och då ska vi fira dig! PUSSS
 
Igår efter vår föreställning, som förövrigt blev nästintill fullsatt, så hade de andra klasserna redovisningar och alla var såså duktiga. Det finns så mycket talanger på den här skolan!
På kvällen hade vi sen insparksfest och det blev lyckat, även om jag och Channa åkte hem relativt tidigt för att vara fräscha idag. Ett beslut som jag inte ångrar.
 
Idag ska jag fira Pelle och imorgon är det mormors födelsedag, då blir det välgörenhetskonsert i Horns kyrka. Hoppas vi ses där!
 
KRAMIS

/L